Wij gaan van start!

Drie vragen aan Robin Lokker, oprichter van Lokker Administratie & Consultancy

Waarom een sociale onderneming?
“Regelmatig zie ik dat heel kundige mensen de stempel arbeidsongeschikt of arbeidsbeperkt krijgen, omdat ze zogenaamd niet in het systeem passen. Dat gaat me aan het hart. Toen ik met een aantal van hen in gesprek ging werd al snel duidelijk dat op deze manier bijzonder talent verloren gaat. Dat moet anders kunnen dacht ik. Zo ontstond het idee om een sociale onderneming te starten.”

Hoe geef je dat vorm in de praktijk?
“Ik wil graag dat Lokker Administratie en Consultancy een plek is waar deskundigheid én zorgzaamheid samen opgaan. Het concept sociaal ondernemen is namelijk gericht op zowel maatschappelijke en economische winst. Onze klanten garanderen we professionele dienstverlening en tegelijkertijd bieden we intern warme werkomgeving voor mensen die eerder vastzaten in een uitkeringssituatie.”

Waar ga je je het komende jaar op richten?
“De eerste focus ligt natuurlijk op het uitbreiden van mijn klantenkring en daarmee ook de uitbreiding van het team. Ik heb veel vertrouwen in het het sociaal ondernemerschap en zie het ook als mijn missie om dat breder onder de aandacht te brengen.”